Pages

Çökertme kebabı tarifi

çökertme kebabı

Hazırlama Süresi: 40 Dakika
Pişirme Süresi: 40 Dakika




  • 500gr bonfile, antrikot veya kontrfile
  • 5 patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
Kızarmak için 
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
Marine için
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı sür
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dilimlenmiş etleri uzun ince doğrayın. Derin bir kaba alıp tüm marine malzemelerini ilave edip karıştırın. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirin. Yoğurdu az miktarda tuz, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakla birlikte çırpın. Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve tuzlu suda bekletin. Kızgın yağda kızartın. Kızarmış patateslerin yağını süzün ve tabağa koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurdu aktarı. Dinlenmiş şerit etleri ızgara veya tavada pişirin. Yoğurdun üzerine alın. Salça, tereyağı ve pul biberi hafif kızdırıp yoğurdun üzerinde gezdirin. Servise hazır... Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder