Pages

Kuzu tandır tarifi














Hazırlama süresi: 40 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika




  • 1 kuzu kol
  • 60gr tereyağı
  • 4-5 adet arpacık soğanı
  • 1 defne yaprağı
  • Tane karabiber, tuz
Terayağını eritip, kuzu kolu tavada önü arkalı hafif hafif kızartın ve tencereye aktarın. Soğanları, defne yaprağını ve tane karabiberleri serpiştirip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte 3 saat ya da et iyice yumuşuncaya kadar pişirin. Pişen eti fırın kabına aktarın ve üzerini folyo ile örterek 200 derece fırında 30-35 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder